Hitta din närmaste Babysimskola här!

Anmäl er till registret här!

 


Simmis i Göteborg

Simmis

 

Vi finns på Kärra Simhall och Angereds Arena. Simskola från 3 månader upp till 7 år.

Simmis har fyra kursstarter per år.

Vill du börja simma med oss kontakta:

Helen på 070-4784881 alternativt helen@simmis.se.

Gå gärna in på vår hemsida eller facebook

www.simmis.se

www.facebook.se/simmisgoteborg

Vi är anslutna till Svenska Simskoleförbundet

Uppåt

Sjuntorps simhall

Sjuntorps Simhall erbjuder kurser för barn från 3 månader till 5 år.

Grundkurserna är på 16 tillfällen, inklusive 1 teoritillfälle. Vi erbjuder sedan fortsättning på grundkurserna. De kurserna är på 8 respektive 16 gånger beroende på vilken kurs det gäller.

Våra kurser är förlagda under dagtid och vardagar. Vi tar max 8 barn/grupp.

Att gå och simma med sitt barn är något som vi tycker skall vara roligt, mysigt och lärorikt.
Vårt mål är att få vattensäkrare barn och föräldrar.
Vi har alltid en kursplan som vi följer.
Vi tränar på att kunna ramla i och ta sig till kanten och att barnen självständigt kan ta sig fram i vattnet, vända till rygg, hämta luft och vila.
För aktuella tider för kursstarter och priser gå till vår hemsida.

Våra instruktörer:
Karin Nygren
Karin Hall

Anmälan:
Bebisar: karin.hall@trollhattan.se
2-5 år: karin.nygren@trollhattan.se

  • Barnets namn
  • Barnets födelsedag
  • Förälderns namn
  • Telefonnummer
  • Mailadress

Internet:
http://www.trollhattan.se/sjuntorpsim
http://www.facebook.com/sjuntorpsimhall

trollh1

trollh

trollh3


Tumlarens Simskola

Dinglev 39
456 44 Kungshamn

E-mail: tumlarenssimskola@gmail.com

Hos oss finns en plats för alla!
För mer information om vår verksamhet hänvisar vi till vår
hemsida: www.tumlaren.com

Välkomna!

Uppåt

Vattenbubblan_Simskola_logo frilagd som JPJ

 

Vattenbubblan Simskola AB

Gökgatan 5 A
511 54 Kinna

Tel: 0320-481 20, 0702-70 77 36
E-mail: info@vattenbubblan.se
www.vattenbubblan.se

Kontaktperson: Carina Norén

På Vattenbubblan Simskola erbjuder vi Simskola från ca. 3 mån och upp till 7 år.

Vi håller kurser på 4 orter. Vi finns i Skene på Kaskads badhus samt i Svenljunga på Moga simhall. I Borås på lasarettets rehabbassäng, samt i Fristad på Asklandabadet.

Vi har 11 olika kursnivåer för att det skall passa just er och ert barn.

Titta gärna in på vår hemsida www.vattenbubblan.se  och läs mer om våra kurser och vilka vi är som jobbar i vattnet.

Varmt välkomna till oss. Hoppas vi ses i vattnet!

Anslutna till Svenska Simskoleförbundet

Uppåt

 

Vattenpalatset i Lerum

Logga Vattenpalatset web

Häradsvägen 3
443 31 Lerum
Tel: 0302-160 49

E-mailsimskola@vattenpalatset.nu

Kontaktperson: Malin och Marika

Vattenpalatset i Lerum
Häradsvägen 3
443 31 Lerum
Tel: 0302-160 49
E-mail: simskola@vattenpalatset.nu
Kontaktperson: Malin och Marika

Vi erbjuder simundervisning för alla nivåer och åldrar. Allt vi gör ska vara på era och barnens villkor med engagerade instruktörer som alltid leder kurserna i vattnet. Som förälder har man en viktig del i barnens utveckling genom möjligheten att själv vara förebild. Våra siminstruktörer är utbildade av kursledare anslutna till Svenska Simförbundet och vidareutbildas kontinuerligt. Vi har en väl genomtänkt kursplan som är planerad i linje med barnets utveckling. Som en röd tråd, genom hela vår verksamhet, finns de självräddande övningarna och säkerheten där vi vill att barnen lär sig att känna respekt för vatten. Vi simmar i ett varmt och skönt vatten och har givande kurser med rolig och lekfull pedagogik. Barnen övar genom lek och de lär sig genom repetitioner. Glädjen barnen känner när de har lärt sig något nytt gör att de fortsätter att befästa den nyvunna kunskapen och med nyfikenhet söker nya utmaningar.

Drop in & kurser 0-4 år

Drop in
För babyn som är 2-24 månader och som väger minst 4 kg samt vars navel är läkt. Vill du bara testa på babysim, öva extra eller visa en anhörig som inte kunnat vara med på lektionen eller kanske ta igen missade lektioner har vi drop-in en gång i veckan under kursperioderna jan-maj & aug-dec. Vi har en babysiminstruktör på plats i vattnet som gärna hjälper till och inspirerar med övningar som är anpassade efter ditt och ditt barns kunskaper och utveckling. Under drop in tiderna kan det vara lite varierande ålder på barnen och väldigt varierande antal besökande.

Kursverksamhet
Babysim 3 månader – 2 år
Välkomna på babysim hos oss för en mysig stund tillsammans med ditt lilla barn!
Babysim ger glädje för både barn och föräldrar eftersom det är en aktivitet där barnet och föräldern i lugn och ro får umgås. Vårt babysim är inte någon prestationsinriktad verksamhet utan det ska vara en rolig och lärorik aktivitet där vi hoppas att barnet upptäcker vattenglädjen som är till hjälp för att lära sig simma under ytan. Vi vill att barnen är minst 3 månader när de börjar hos oss och kursstarter har vi i januari, mars, augusti och oktober.

Minisim 2-4 år
Minisim är för barn 2 till 4 år – nya små simmare liksom vana babysimsdykare, alla är lika välkomna för en härlig stund tillsammans med sin förälder. Vi vill att det ska vara roligt och ge både glädje och nyttiga kunskaper. Med busiga lekar och lite ramsor och sånger tränar vi på att simma självständigt kortare sträckor, och som en röd tråd genom all vår verksamhet finns de självräddande övningarna och säkerheten där vi vill att barnen lär sig att känna respekt för vatten. I minisim lägger vi grunden för vattenvanan och som förälder har man en viktig del i barnens utveckling genom möjligheten att själv vara förebild – tillsammans med er vill vi skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt! Våra grupper är åldersindelade vilket gör att vi kan utgå från det enskilda barnets förutsättningar och utvecklingsnivå och anpassa övningarna därefter. Vi tränar var för sig på de övningar som tillsammans utgör grunden för simkunnighet.

Simskola 4 år +

Krabba (barnen har med sig en vuxen i undervisningsbassängen)
Krabban är den kurs där vi introducerar nya barn i simskolan, barn som inte har vattenvana och kanske inte baby eller minisimmat. I kursen är en förälder med i vattnet och hjälper barnet i alla övningar med sin närvaro och trygghet. Vi vet att lektionerna blir mer effektiva när en förälder är med och ger barnet uppmärksamhet hela tiden. Tillsammans med er vill vi skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt! Vi vill att det ska vara roligt och ge både glädje och nyttiga kunskaper och därför leder instruktören lektionen med hjälp av lekar där barnen tränar på att simma självständigt kortare sträckor och få ett bättre självförtroende i vattnet. Vi tränar på att flyta, glida, hoppa och doppa huvudet, andas ut under vattnet – och andas in lugnt när huvudet kommer ovanför igen. Vi tränar på att sparka oss framåt och för det äldre barnet introduceras även armtag för crawl och ryggsim.
Sköldpadda (barnen i gruppen simmar själva med instruktören i undervisningsbassängen)
För att kunna lära sig simma måste man trivas och vara trygg i vattnet och därför övar vi på att flyta, glida, hoppa, doppa och också att simma självständigt. Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper barnen utifrån just deras kunskaper. Vi tränar in en bra teknik i crawl och ryggcrawl eftersom det visat sig vara det lättaste simsättet för barn att lära sig. Vi fortsätter med självräddningsövningar som att vända hem och sparka sig upp till ytan. Undervisningen bygger på lust och respekt och anpassas i största mån efter gruppen men också för det enskilda barnets förutsättningar. Barnen som ska lära sig simma måste ges tillräckligt med tid för att bli förtrogna med varje moment! Som förälder följer du givetvis alltid med barnet till simskolan och inväntar instruktörerna liksom tar emot barnet när lektionen är slut.

Minifirre – haj (barnen i gruppen simmar själva med instruktören på bana 1&2)
När crawl och ryggsim börjar fungera riktigt bra och barnen simmar 10 meter med god teknik vardera av crawl och ryggsim är det simskola i stora bassängen som gäller. Vi fortsätter att stärka crawl- och ryggsim för att kunna uppnå en effektiv simning och att barnen ska börja kunna simma längre sträckor utan avbrott och utan att slösa kraft. Nu börjar vi också träna på det lite svårare simsättet – bröstsim, i början med bentag och armtag var för sig innan vi sätter ihop det. Vi vill befästa rätt muskelminne från grunden så att barnen kan lära sig en bra simteknik. Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper barnen utifrån just deras kunskaper och försöker få dem att utvecklas efter sina egna förutsättningar. Genom lek och delmål stärker vi barnens självkänsla i vattnet och befäster både nya och gamla kunskaper.

LÄS GÄRNA MER OM OSS PÅ VÅR HEMSIDA WWW.VATTENPALATSET.NU